onsdag 19 oktober 2011

Shabby Chic by LETRANGER

shabby

Under Våren rev jag ur mitt hemska sovrum och började mycket tafatt förändra mitt boende. Jag är vare sig skolad eller särskilt händig med verktyg men skam den som låter tokigheter som kompetens hindra lite kreativ förstörelse. Möblerande har dock gått långsamt och en av de saker som sakta vuxit fram har varit en förtjusning i att använda prylar på “fel” sätt och dessutom återanvända och fixa lite. “Shabby Chic” funkar således rätt bra för mig även om jag inte riktigt gillar tanken på att pröjsa multum för billigt skräp….

Nåväl min totala oförmåga att gira hörn fick mig att införskaffa hörnklossar som avsevärt förenklade arbetet och naturligtvis tyckte jag att dessa behövde dekoreras lite….corner

En liten ankh pryder varje hörn av ett rum i mjuka färger för att sova vilsamt….corner2 

 

 

 

 

 

 

 

Färgerna inhandlade jag på Bauhaus och själva ritandet var enklare än att få eländena att fastna i taket.

corner3

Min bokhylla är en stapel blandade lådor jag fått av min väna dams farmor som vänligt nog tyckte att jag behövde dem mer än henne. Tack än en gång  och Gimli är extra glad eftersom han gillar att somna längst ner. Ängeln är min trädgårdsängel som inte var direkt vattentät och därmed tagit riktigt mycket stryk under sommaren.

 

hylla1

Ljushyllan är en IKEA-hylla som fått en omgång med sandpapper och färg. Det finns en underbar typ av alkoholbaserade färger man kan köpa till korttillverkning som är hur kul som helst att leka med…

hylla2Det här är ännu en IKEA-hylla som fått lite stryk och ny färg…

tavelhylla

Jag gillar tavelhyllor och efter behandling går de fint in i resten av rummet…

lampa1

Den här lampan gjorde jag av en kaffeburk och det funkar riktigt bra. Man får vara lite försiktig dock eftersom den blir riktigt varm men ljuset är trevligt….

 

 

 

 

 

 

herbhylla

Min Örthylla är en vit tavelhylla från IKEA som fått en intressant blandning av färger för att lite se ut som om den möglat……

 

kub

Panelen här är en kombination av måleri, snickeri och decoupageteknik. Resultatet är en klart udda fyrkant i IKEAS så kända EXPEDIT.

 

pall

Decoupagetekniken funkar även bra på tyg. Bilderna är laserutskrifter som limmats på varefter själva pappret försiktigt skrapas bort.

 

 

 

 

lucka

Även bokhyllan BILLY har fått lite bilder….den här ritade jag för länge sedan…

anon

Den här tyckte jag var lite kul……

 

vasskalleskap

Min vas, min rökelsehållare och mitt pottskåp är tidigare skapelser men jag tyckte ändå att de förtjänade lite plats bland det andra. Det är underligt vad man kan få för sig att göra när man är nästan pank….

1 kommentar:

  1. Fränt! Själv bor jag i ett enkelt hus på landet som är i stort behov av upputsning. Hur mycket är en fråga som är väl värd att ställa sig... gamla hus har charm och själ :-D

    Kramar <3<3<3

    SvaraRadera