söndag 30 december 2012

Gravad Oxe

20121223_164519

Jag har alltid varit väldigt förtjust i att både laga och äta mat. Mina experiment i köket är ofta just experiment och jag hävdar ytterst få kvalitéer som skulle fungera bland TV-kockar förutom möjligen förmågan att reda av en god sås eller stycka mindre fyrfota djur på kort tid.

Det som syns på bilden är en bit oxe som gravats lite som man gör med gravlax fast med andra tillbehör naturligtvis.

RECEPT

1 kg Oxe (har provat med filé men det är inte värt pengarna i just det här fallet. Fransyska eller varför inte en Rostas….båda fungerar utmärkt)

0,5 dl socker & 0,5 dl salt

10 vitpepparkorn & 10 svartpepparkorn

Mejram, Kyndel & Fransk Dragon ( En annan smakriktning blir det med timjan, basilika & oregano)

2 cl Calvados

Blanda samtliga ingredienser i en påse – lägg det putsade köttet i påsen, knyt till och placera i kylen. VÄND OFTA – Vänd varje gång du öppnar kylen. Färdigt efter ungefär två dygn. Bör ätas upp inom en vecka.

Ha Kul

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar