torsdag 21 april 2011

Påsklovsskola dag 3

DSC00025

Att påbörja en skoldag med gemensam frukost är både trevligt och närande. Idag hade Frida i köket även gjort iordning smoothies för den hugade. Utan att egentligen tänka på det vaknar man upp och går till arbete med ett extra leende efter att ha ätit tillsammans.

Dagens övningar var förvånande intensiva trots att några elever fallit ifrån. De som kom var dock än mer motiverade och arbetet fortgick under hela förmiddagen utan någon egentlig paus. Själv lyckades jag knappt stjälpa i mig mer än två koppar kaffe på hela dagen. DSC00027Jämförande religionsuppsats och krig med diverse förvirrande statistiksiter var på programmet förutom tyska, matematik och en eller annan punkt fysik. Någonstans i detta lyckades vi konstatera att hinduer inte äter ko men att vi gör även om vi kallar det nöt. Konversationen ramlade dock snabbt till det rent komiska när skillnaden på en oxe och ko skulle utredas och  eleven av någon anledning ansåg att den största skillnaden var längden på hår samt att det var äckligt att äta ko men inte oxe.

Ett annat gäng har tillbringat hela lovet i musiksalen repandes och repandes lite till. Det är riktigt roligt att se resultaten av deras arbete allteftersom det fortskrider. Imorgon är sista passet och tid att sammanfatta……

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar